index.html
History      Press     Sights     Sounds    

 

 
 

 

Review in RootsTown Music Free-zine

Mike Martt / Tomorrow Shines Bright
  Mike Martt? Ergens ging er wel een belletje rinkelen, dat wel. Achteraf blijkt deze Martt de co-writer van een nummer, Run Out Of Town, van Phil Cody’s onvolprezen Big Slow Mover, maar of dat nu het belletje is geweest durf ik niet te zeggen. Nu dan het solodebuut van Mike; de zanger/gitarist verdiende zijn sporen eerder bij o.a. Funeral en Mojo Nixon en het moet gezegd: dit is er weer één, zo’n schijf waar je de 1e luisterbeurt met moeite tot het eind geconcentreerd uitzit.

  Ook de daaropvolgende draaiminuten zijn zonder meer plichtmatig te noemen. En dan is er plots toch het moment van herkenning; het herkennen van de verborgen waarde. Nu gaat het uiteindelijk toch nog te ver om hier van de verrassing van het jaar te spreken, terwijl ook een minder eufemistisch compliment nog te veel eer zou zijn. Neemt niet weg dat Mike Martt met Tomorrow Shines Bright een gedegen debuut heeft afgeleverd. Het feit dat er na de eerste draaibeurten nog meer speeltijd is gegund aan deze schijf heeft mede van doen met het gegeven dat heren als Gurf Morlix (wat is die man actief!) en Benmont Tench hun credits aan dit album hebben gegeven.

  Zijn toch mensen die niet zomaar hun naam aan de eerste de beste amateur verbinden, toch? Uiteindelijk heeft Martt dus toch die speeltijd gekregen, welke bij een eerlijk waardeoordeel past. Leuke plaat dus, met als uitschieters het titelnummer en het afsluitende Friend Of Mine That Trips. (LK)

 
İfuneral publishing.2004 Mike Martt/administered by Bug music Hollywood.ca..intended for personal use only